Fysik

Stråling fra en stjerne til Jorden

08. marts 2010 af matthie (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej er der nogen som kan give mig formlen til hvordan man kan udregne hvor lang tid det vil tage Stjernen Betelgeuse at nå Jorden med stråling?

Afstanden er på 6,06*1018m
Og opgaven lyder: Hvor lang tid er strålingen om at nå ned på Jorden?

Problemet er bare jeg kan ikke huske formlen xD

Nogen som kan? :)

På forhånden tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2010 af peter lind

s=v*t hvor s er vejstrækningen, v er hastigheden og t er tiden. Hastigheden kan du slå op i din fysikbog eller tabel.


Svar #2
08. marts 2010 af matthie (Slettet)

 Mange tak :)


Svar #3
08. marts 2010 af matthie (Slettet)

 dvs
t=s*v? :)
Kan det så passe
t=6,06*1018m*3,0*108m/s?
For jeg gætter mig til jeg skal bruge lysetshastighed?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2010 af peter lind

s=v*t <=> t = s/v. Du har ret i at du skal bruge lyshastigheden.


Svar #5
08. marts 2010 af matthie (Slettet)

 Ok mange tak :)
Så jeg skal bare dividere det og vupti har jeg resultatet? :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2010 af peter lind

ja


Svar #7
08. marts 2010 af matthie (Slettet)

 ok mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Den tid, du beregner her for tiden, det tager for lyset at nå os fra en fjern stjerne, kommer ud som et meget stort antal sekunder, når man bruger lyshastigheden c = 3•108 m/s, og det er helt korrekt; men det er ofte bekvemt at omregne det til år ved at dividere med antallet af sek i 1 år. Dette antal er, sjovt nok, med tilnærmelse lig med π•107 sek/år . Den afstand, som lyset tilbagelægger i vacuum på 1 år, kaldes også 1 lysår. Til overslagsberegning er 1 lysår således ≈ 1016 m, så rejsetiden for lys fra Betelgeuse til os er af størrelsesordenen 600 år. Lommeregneren kan give dig det mere præcise tal.


Skriv et svar til: Stråling fra en stjerne til Jorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.