Matematik

Skæringspunkt i ret linie, hurtig hjælp ønskes! :)

08. marts 2010 af Snøvsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej folk

Mangler hjælp til at finde skræingspunktet i denne opave (Har selv løst den 1 del af opgaven, tror jeg da)  :

Bestem forskriften for den rette linie der går gennem punkterne (11,27) og (43,114)
Bestem desuden liniens skæringspunkter med 1.aksen og 2.aksen

Udregning på a:

114-27 = 87
43 - 11 = 32
87/32 = 3,65625

a= 3,65625

Udregning på b:

27 - 3,65625 * (114) = 14,6813

b= 14,6813

Derfor bliver forskriften på den rette linje:
ab +x = 3,65625 + 14.6813

Skæringspunkt:
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2010 af peter lind

Du har slået forkert op på din lommeregner så a er forkert.

y= ax+b. sætter du et punkt ind får du enten 27=a*11 + b eller 114=a*43.

Du sætter også dine forkert beregnede a og b forkert ind i dit resultat.


Svar #2
08. marts 2010 af Snøvsen1 (Slettet)

Så er jeg helt lost. Hvordan kan det så gøres?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2010 af peter lind

Find den rigtige værdi af a. Find derefter b af det der står i anden linje i #1


Svar #4
08. marts 2010 af Snøvsen1 (Slettet)

Yees ;) Hvordan udregnes b så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2010 af peter lind

Det er bedre; men du skal have alle cifre med.


Svar #6
08. marts 2010 af Snøvsen1 (Slettet)

Yees ;) Hvordan udregnes b så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2010 af peter lind

Se anden linje i #1


Svar #8
08. marts 2010 af Snøvsen1 (Slettet)

Jeg må indrømme jeg ikke forstår hvad du mener i linie 2 i #1.

"y= ax+b. sætter du et punkt ind får du enten 27=a*11 + b eller 114=a*43." Nogen mulighed for at give en let mindre avanceret forklaring? Matematik er ikke der hvor jeg er skarpest.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. marts 2010 af peter lind

jeg har desværre glemt et led i den sidste ligning. Det skal være 114 = a*43 + b.

Jeg har simpelthen indsat de givne punkter ( (11,27)  i den første og (43,114) i den anden) ind i ligningen y=a*x+b. Du kender jo nu a så den eneste ubekendte er b.


Skriv et svar til: Skæringspunkt i ret linie, hurtig hjælp ønskes! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.