Fysik

beregning af den samlede energi

09. marts 2010 af jgmajk (Slettet) - Niveau: B-niveau

En fissionsproces anvendes i et fusionskraftværk, som leverer den gennemsnitlige effekt 1000 MW.
a) Beregn den samlede masseenergi i begyndelses- og sluttilstanden.

Efør = 4685,557MeV

Eefter = 4667,968 MeV

b) Beregn den frigjorte energi i en proces. Angiv resultatet i J.
 

E = 2,8178*10-12J

c) Beregn den samlede energi produceret af værket i løbet af 1 år.
 

d) Beregn antallet af fusioner på værket i løbet af 1 år.
 

e) Hvor mange kg lithium skal kraftværket forbruge på 1 år til fremstilling af den nødvendige mængde tritium ?


Nogle der kan hjælpe mig med spørgsmålene c, d og e?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Har du ingen bud på c, d og e?

Karam


Svar #2
09. marts 2010 af jgmajk (Slettet)

nej desværre.. synes jeg har prøvet frem og tilbage, for ved hvad resultaterne er, men kan ikk finde de rigtige formler!


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Vi starter med c? Ved du hvordan effekten er defineret?

Karam


Svar #4
09. marts 2010 af jgmajk (Slettet)

effekten er P=E/t

E har vi udregnet til 2,8178*10-12J.

t er det så (365,25*24*60'60) når det skal omregnes til sekunder? eller er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Det er rigtigt. Men du skal ikke bruge E du har udregnet i den opgave. Den skal du først bruge i næste opgave.

Men det var rigtigt det med sekunderne.

Karam


Svar #6
09. marts 2010 af jgmajk (Slettet)

hm... skal jeg så istedet bruge 1000W, og så lave formlen om så det bliver E = P*t = 1000*10^6 * (365,25*24*60*60)?*


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Yessir. You just got that right amigo.

Karam


Svar #8
09. marts 2010 af jgmajk (Slettet)

nice....

hmm.. men hvad så med opgave d.. der sagde du at jeg sku bruge energien udregnet i b = 2,8718*10-12J?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Ja. Fra opgave c har du den samlede energi pr år.
Du har energien fra en proces. nu skal du så finde ud af hvor mange af dem der skal til for at opfylde det årlige energibehov du fandt i opgave c.

Karam


Svar #10
09. marts 2010 af jgmajk (Slettet)

dejligt.. så fik jeg også den på plads:-)

men så den sidste opgave e. Skal jeg der bruge atommassen for tritium?


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Det skal du. Og finde ud af hvordan det dannes ud fra lithium.

Karam


Svar #12
09. marts 2010 af jgmajk (Slettet)

hmm kan læse mig frem til at tritium dannes i af lithium i processen 6/3Li + 1/0n → 3/1H+ 4/2 He.

Atommassen for tritium er 3,016049278u og det skal jeg så gange med et tal?


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Ja hvis det er den kerneproces der sker, så skal du finde ud af hvor mange gram lithium der skal bruges for at en proces forløber.

Karam


Svar #14
09. marts 2010 af jgmajk (Slettet)

ej okay.. tror bare li jeg springer den over! men 1000 tak for hjælpen med de andre


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Tror ikke den er så svær. Synes du skal prøve, for det er rigtigt godt "kæmpet" indtil videre. Jeg må smutte nu, men skriv for flere spørgsmål (evt til min indbakke) og så kan jeg muligvis svare dig senere.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. februar 2012 af ida1710 (Slettet)

Hvordan har du fundet svaret i opg. a.? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. marts 2016 af hjælpmiggerne (Slettet)

Forstår ikke hvordan man laver d)

har sagt: antal fusioner=Q*E=(2,82*10^-12)J*(3,16*10^16)J=8,911*10^28 J

Er det rigtigt?

Desuden forstår jeg ikke hvordan man skal lave e) 

Håber I kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #18
29. april 2022 af kastreretko

L


Brugbart svar (0)

Svar #19
29. april 2022 af kastreretko

Science


Skriv et svar til: beregning af den samlede energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.