Matematik

Funktion

09. marts 2010 af Njola (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber nogen kan hjælpe mig, kan ikke få den her til at give det rigtige

Opgave

En funktion f er bestemt ved f(x)=2x-3.

Med F betegnes en stamfunktion til f.

a) bestem F, når det oplyses, at linjen med ligning y=x+5 er tangent til grafen for F 

Håber virkelig nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2010 af Isomorphician

Du ved at F'(x) = f(x) = 2x - 3.

Du får fra opgaven at F'(x0) = 1, da tangenthældningen skal være parallel med y i x0. Løs derfor:

2x0 - 3 = 1

for at finde x0.

Dette x0 kan du så sætte ind i stamfunktionen til f(x), og løser mht k:

F(x0) + k = f(x0)

Derefter kan du opstille et udtryk for F(x).


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.