Matematik

funktionerne f og g

09. marts 2010 af fengur (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe med følgende opgave?

funktionerne f og g er givet ved

f(x)=-x3 +1,5x2+6x-1 og     g(x)=6,5-x

a) løs ligningen f(x)=g(x)

i første kvadrat afgrænses der mellem grafen for f og grafen for g et område, der har et areal

b) bestem dette areal


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2010 af jnl123

a)

- Sæt f(x) = g(x), altså:       -x^3 +1,5x^2+6x-1 = 6,5-x

- Det bliver til et 3. gradspolynomium. Find rødderne til dette, x har 3 løsninger

b)

De 3 fundne x-værdier er der hvor f og g skærer hinanden. 2 af værdierne er positive, dvs. de ligger i 1. kvadrant

- Integrer f(x) og g(x) fra den laveste af de 2 x-værdier til den højeste. Træk G(x) fra F(x)


Skriv et svar til: funktionerne f og g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.