Matematik

Matematik hjælp

09. marts 2010 af Devy (Slettet)

(x-2)(x+2)=-x^2+14
x^2-2x+2x-4= -x^2+4
x^2-4x=x^2+8
8/4x
x=2
 

Er beregningen rigtig? :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2010 af mathon

                 (x-2)(x+2) = -x2+14
                 x2- 4 = -x^2 + 14
                 2x2- 18 = 0
                 x2 - 9 = 0
                 x2 = 9

                 x = ±3


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2010 af peter lind

I anden linje stryger du 1 tallet i 14 Det går mere galt fra tredje linje. De -2x og +2x går ud mod hinanden så det bliver x2 = -x2+18 Udtrykket 8/4x giver ingen mening.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2010 af Jiiju (Slettet)

Udtrykket giver mening, du glemmer at tage -4 med.  -2*2 = -4


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.