Matematik

Er du god til matematik...?

09. marts 2010 af -snigeren- (Slettet)

har ved hæftet nogle opgaver som jeg skal aflevere... De opgaver som jeg har vedhæftet, er jeg FULDSTÆNDIG blank på... Håber at I bare gider at hjælpe mig med nogle enkelte... og jeg klager ik hvis I hjælper mig med at lave alle sammen... :)

Vedhæftet fil: mat.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Vil meget gerne hjælpe dig med et par opgaver - vi kunne jo eventuelt tage de to første. Eventuelt tre, nu må vi se. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2010 af millack (Slettet)

super...

skal jeg differentiere i den første opgave...?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Du skal ikke differentiere noget i den første opgave, nej, du skal bestemme grafens skæringer med førsteaksen. Dette gøres ved at løse ligningen f(x)=0, det vil sige:

0 = x2 - 4x - 5


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2010 af millack (Slettet)

det er jo en 2.gradsligning som give -1 og 5.... ik sandt


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

I Opg 1 skal du finde rødderne i 2.-gradspolynomiet. produktet af rødderne er -5, og deres sum er 4, så de to rødder må være x=-1 eller x=5.

I Opg 2 skal du finde den afledede f'(x) for x=0. Du skal også udregne f(0) . Dernæst kan du let opstille ligningen for tangenten til grafen for f i punktet (0, f(0))

I Opg 4 har du
∫(2x-1)6 dx = 1/2 ∫(2x-1)6 d(2x-1) = 1/14 (2x-1)7 + k, hvor k er en arbitrær konstant.

I Opg 16b skal du finde rødderne i polynomiet x3 + 6x2 + k , hvor k er et tal, og k skal bestemmes, så polynomiet har netop 2 forskellige reelle rødder. For at dette kan være tilfældet, må polynomiet have tre reelle rødder, hvoraf de to er en dobbeltrod. Polynomiet må altså have  formen

(x-a)(x-b)2 = x3 - (a+2b)x2 + (b2+2ab) x - ab2 , hvor a og b er de to reelle rødder. Sammenlignes dette polynomium med det oprindelige udtryk x3 + 6x2 + k , aflæser vi, at der skal gælde

-(a+2b) = 6

(b2+2ab) = 0

-ab2 = k

Ligning 2 giver b(b+2a) = 0, dvs (af nulreglen) b = 0 eller b+2a = 0

Hvis b = 0, er a = -6 og k = 0.

Hvis b ≠ 0, har vi de to ligninger

2a+b = 0
a+2b = -6, med løsningen (a, b) = (2, -4), svarende til k= -ab2 = -32.

Altså har vi fundet, at grafen for funktionen f(x) = x3 + 6x2 + k har netop to skæringspunkter med førsteaksen, hvis k = 0 (med skæringspunkterne (-6, 0) og (0, 0) ), eller hvis k = -32 (med skæringspunkterne (-4, 0) og (2, 0) )


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Har ikke regnet den igennem, men det skal såmænd nok passe. Skæringerne med førsteaksen er altså (x1,0) og (x2,0), det vil sige (-1,0) og (5,0).


Svar #7
09. marts 2010 af -snigeren- (Slettet)

Tusind tak for det...


Svar #8
09. marts 2010 af -snigeren- (Slettet)

har også fået styr på 6'ernen... men hvad med 9 og 14...?


Svar #9
09. marts 2010 af -snigeren- (Slettet)

er der ingen...?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

I Opg 14 kalder du højden h. Bredden er x, og længden er x+3. Kassens volumen er da

V = h x (x+3), og det opgives til 125 i dm3 enheder. Altså har vi

125 = h x (x+3), så

h = 125/(x2+3x) .

Kassens overflade (der er intet låg), består af en bund og 4 sider, der parvis har samme areal, så dens areal er

A = x(x+3) + 2xh + 2(x+3)h = x(x+3) + 250/(x+3) + 250/x


Skriv et svar til: Er du god til matematik...?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.