Fysik

Dynamik opgave

09. marts 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

Hej alle.

Har glemt hvordan man regner på dynamik og det der høre under.

Har fået opgave der lyder således:

En bilmotor yder en mekanisk effekt på 25 kW når den kører med en konstant hastighed på 100 km/h ad en lige vandret vej. Bilen vejer 825 kg.

a) Hvor stor er gnidningsmodstanden (kraften)  ved bevægelsen?

b) Hvor lang tid går der, før farten er nede på 80 km/h, når motoren kobles ud og gnidningsmodstanden, i strid med fakta, antages hastighedsuafhængig?

Jeg fik (a) til 5,67 kN vha. Fμ = μ · m · g

Håber i kan hjælpe. På forhånd tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2010 af peter lind

b) Brug Newtons anden lov til at finde accelerationen. Brug dernæst at Δv/Δt = accelerationen


Svar #2
09. marts 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

#1

Kan det passe at den Fres er lig med Fmy idet der ingen trækkraft er. 

Hvis ja, så giver accelerationen 6,874.

Fres = Fmy   <->   a = Fmy / m  <->   a = 5671,05 / 825 kg   a = 6,874

Så får jeg tiden t:

t = v /a  <->  t = 27,78 / 6,874  <->  t = 4,04

Lyder dette realistisk ? 

Mvh. Kenn.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2010 af peter lind

#2 metoden er rigtig; men jeg ser lige noget andet. Du skriver du finder gnidningskraften som μ*m*g. Du kender jo ikke μ med mindre den er opgivet andet sted i opgaven. Den skal nu snarere findes af P = F*v. hvor P er effekten og F er gnidningskraften. Effekten fra bilmotoren, skal jo netop modsvare det energitab der kommer fra gnidningsmodstanden.


Svar #4
09. marts 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

 #3

Jeg kan se hvad du mener. Har jeg ikke rigtig tænkt over.

Jeg har benyttet 0,7 fra tabelværdierne for μ.

Kigger på det igen og så må det være rigtigt. :)


Skriv et svar til: Dynamik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.