Matematik

Underlig opgave!! Forstår intet!

09. marts 2010 af Soul (Slettet) - Niveau: B-niveau

Se lige.. tak :) Den er uden hjælpemidler!


Svar #1
09. marts 2010 af Soul (Slettet)

Hvorfor gider den ikke vedhæfte ?

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2010 af JoseNB (Slettet)

 Hvor er den...???


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det kunne du jo have skrevet næsten hurtigere end det tog at vedhæfte et dokument. Nå, 2.-gradspolynomiet har rødderne 5 og 9, så har polynomiet formen

f(x) = a(x-5)(x-9) , og så skal du bestemme a, så punktet (7, 4) ligger på dets graf, altså så

4 = a(7-5)(7-9) = -4a , hvoraf ses, at a = -1.

Altså har polynomiet forskriften

f(x) = -(x-5)(x-9) = -x2 +14x -45


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2010 af PeterValberg

Den er ikke underlig, tværtimod så er den "lige ud ad landevejen", - se vedhæftede.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. marts 2010 af Exupery (Slettet)

To forskellige svar. Det kan jo være svært så.

Men du skal benytte dig af beregningerne i #3 og den fine opstilling i #4. :) I #4 er der en mindre fejl til allersidst i beregningen af a, så a=-8 i stedet for a=-1, som den ret beset giver. Ret selv det og så har du den rigtige løsning. Fremgangsmåden er dig i hvert fald givet.


Svar #6
09. marts 2010 af Soul (Slettet)

Nice.. giver jo mening, når man ser det. Tak!

Denne opgave.. aldrig set noget lignende.. men er svaret N = -(d^2) ?

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #7
09. marts 2010 af PeterValberg

#5 nej Andersen11 har ret, jeg fik forbyttet et gangetegn med et minus på et kritisk sted, SORRY, her er den RIGTIGE version, som finder frem til akkurat det samme som Andersen11

Sådan kan det jo gå :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
09. marts 2010 af Soul (Slettet)

Woaw.. noget af en debat på så kort tid! Må da sige, at svar matematik-forummet går lidt hurtigere end f.eks. tysk :P Kan I hjælpe mig med den anden?.. Er ved at terpe til terminsprøve imorn!


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8 - Hvis du har spørgsmål til en ny opgave, så kan du med fordel oprette en ny tråd hvor du beskriver opgaven, og hvad du har gjort for at løse den, så vil der helt sikkert komme svar til den.


Svar #10
09. marts 2010 af Soul (Slettet)

Okay, tak. Det vil jeg så gøre :). Mange tak for hjælpen alle sammen!


Skriv et svar til: Underlig opgave!! Forstår intet!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.