Matematik

vektorer i rummet hjælp!!..

10. marts 2010 af Louise230 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey med jer:D

har en opgave her som lyder:

i et koordinatsystem i rummet er to planer α og β givet ved ligningerne

α= 2*x-3*y+6*z = 10

β= 5*x + y - 3*z =9

i a) bestemte jeg gradtallet for den spidse vinkel mellem planerne α og β det fik jeg til at være ca. 74,60 grader det er så også rigtig nok og det er ikke mit problem... som er:

b) en linje l er bestemt ved parameterfremstillingen (x,y,z) = (10,16,3) + t * (3,4,1)

undersøg, om linjen l er parellel med planen α og bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og β

hvordan finder jeg ud af om l er parallel med α ? ville selv tage determinanten? men kan man så sige det(2,-3,6 , 3,4,1) ? dvs. en normal vektor og en retnings vektor ? kan man bruge det??

vil ikke have resultatet vil bare have hjælp til at komme igang


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2010 af peter lind

Du skal finde skalarproduktet mellem retningsvektoren og normalvektoren. Er resultatet 0 står de 2 vektorer vinkelret på hinanden, og dermed vil retningsvektoren  være parallel med planen.


Svar #2
10. marts 2010 af Louise230 (Slettet)

okey taak skal du have :D


Skriv et svar til: vektorer i rummet hjælp!!..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.