Matematik

to ligninger med to ubekendte

10. marts 2010 af kristina-stine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 10
Et andengradspolynomium f er bestemt ved
F (x) = -5x² + bx + c.
Hvor b og c er tal.
Det oplyses, at f har rødderne 3 og 7.
a) Bestem tallene b og c.


mine udregninger:

C = -5 • 32 + b • 3
C = -5 • 72 + b • 7
<=>
C = -45 + 3b
C = -245 + 7b
<=>
C = -45 + 21b
C = -245 + 21b
<=>
C – C = -45 + 21b – (-245 + 21b)
<=>
0 = -45 + 21b + 245 – 21b
<=>
0 = 200

tror/ved der er noget galt, har vidst stilt de to ligninger med to ubekendte forkert op? kan nogen forklare mig hvad det er jeg gør forkert?:)
mvh stine


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2010 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=816956


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.