Matematik

Vinkel mellem 2 vektorer

10. marts 2010 af Katesb (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved

vektor a = (2,3) altså hvor 2 står over 3, ved ikke lige hvordan man skriver det.

og vektor b=(4,-1) samme som ovenover.

opgaverne lyder:
a) Bestem arealet af det parallelogram, der udspændes af vektorerne a og b.
b) Bestem vinklen mellem vektorerne a og b

Det er B, jeg har problemer med. a har jeg løst med determinanten og fået et areal på 14.

Håber på hjælpp snarest mulig.

på forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2010 af Louise230 (Slettet)

vinklen mellem to vektorer udregnes ved :

cos-1( a • b / |a| * |b| )

a = vektor a

b= vektor b


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2010 af jnl123

,,


Svar #3
10. marts 2010 af Katesb (Slettet)

jo tak.

den formel har jeg lige fundet, men hvordan finder jeg lænbgden af vektor a og vektor b ? :)


Svar #4
10. marts 2010 af Katesb (Slettet)

Jeg har fundet ud af det.

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Vinkel mellem 2 vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.