Matematik

Matematik????

10. marts 2010 af nonoo (Slettet)

Hej... :)

Nogen der kan hjælpe mig med at regne den nedstående opgave?

Om en potensfunktion gælder at y=72 for

 x= 1 samt at y-værdierne øges med 8% når x-værdierne øges med 17%

Bestem regneforskriften ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2010 af ping317 (Slettet)

Hvad for en del forstår du ikke, synes den virker særlig kringlet


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2010 af PeterValberg

Formen på en potensfunktion er:

b er y-værdien ved x = 1  hvilket passer med det du har opgivet (x,y) = (1, 72)

du får også at vide, at funktionen er voksende: 8% ved en 17% tilvækst på x-aksen.

Fremskrivningsfaktoren for x:

Fremskrivningsfaktoren for y:

følgende sammen gælder mellem Fx og Fy

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
10. marts 2010 af nonoo (Slettet)

så regneforskriften er : 72*x0,267 !!?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2010 af PeterValberg

Hvordan har du fået a til 0,267 ?

Så jeg skulle mene, at forskriften bliver:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.