Matematik

eksponentiel udvikling

11. marts 2010 af SaraMarieHellPaulsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej peps

jeg sidder lige nu med en aflevering, og den ene opgave er totale lost ved, kan i hjælpe.

"en eksponentiel udvikling er fastlagt ved at dens graf går gennem punkterne (2,7) og (7,11)
bestem ligningen for den eksponentielle udvikling"

Please hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2010 af jnl123

f(x) = b*a^x

Du kan bestemme a og b vha. de 2 punkter (x1,y1) og (x2,y2):

http://da.wikibooks.org/wiki/Matematik_A/Eksponentielle_Funktioner


Svar #2
11. marts 2010 af SaraMarieHellPaulsen (Slettet)

men hvordan placere jeg de to punkter på grafen?

Ved godt det er dumt og spørge om men er ret langt bag ud i forhold til mine klassekammereater :D


Svar #3
11. marts 2010 af SaraMarieHellPaulsen (Slettet)

eller hvordan kommer jeg frem til a og b?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2010 af jnl123

Du har 2 punkter:

(x1,y1) = (2,7)    og    (x2,y2) = (7,11)

Så bestemmer du a og b med formlerne:

a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

b = y1/(a^x1)


Svar #5
11. marts 2010 af SaraMarieHellPaulsen (Slettet)

Tak:D


Svar #6
11. marts 2010 af SaraMarieHellPaulsen (Slettet)

men hvordan finder jeg frem til x?


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. marts 2010 af jnl123

x er ukendt


Svar #8
11. marts 2010 af SaraMarieHellPaulsen (Slettet)

nårh ja hehe ups


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.