Matematik

geometri

11. marts 2010 af kalle09 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej.. jeg har fået en opgave med geometri, så håber på det lige er en der vil hjælpe mig i gang? opgaven lyder sådan her.

en firkant ABCD er bestemt ved, at A=32,3, BD=7,92 , C=90, ADB=110,4 (vinkel D i trekant ADB) og CD=B

a) bestem længden af siderne AD og AB

b) bestem længden af siderne CD og BC

c) bestem firkantens areal.

ved godt jeg skal dele den op i to trekanter, men skal bare lige have lidt hjælp til at komme i gang. hvis der var en der lige ville fortælle mig hvordan jeg finder areal også ville jeg blive glad..

på forhånd mange tak:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2010 af PeterValberg

det ville være godt med den skitse, der med garanti følger med opgaven :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2010 af mathon

             vinkel ABD = 180º - 32,3º - 110,4º = 37,3º

ved betragtning af trekant ABD 
har du           
                   |AD|/sin(37,3º) = 7,92/sin(32,3º)


Svar #3
11. marts 2010 af kalle09 (Slettet)

der følger ikke nogen skitse med? ville også gerne have haft en og kigge på..

hvilken en af vinklerne er det der giver 37,3?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2010 af mathon

tegn selv en skitse
for at få overblik


Svar #5
11. marts 2010 af kalle09 (Slettet)

det har jeg gjort.. men har stadig problemer med at finde ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2010 af mathon

har du
lommeregnerens vinkelmål i DEGREE?


Svar #7
11. marts 2010 af kalle09 (Slettet)

jep. det har jeg ?

kan bare ikke lige se hvilken vinkel det er der bliver 37,3.. om det er B eller D


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. marts 2010 af mathon

i øvrigt
hvad betyder "CD=B" ?


Svar #9
11. marts 2010 af kalle09 (Slettet)

hov.. har ikke fået skrevet C bagved.. der skulle stå BC


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. marts 2010 af mathon

af Pythagoras
får du
               |CD| = |BC| = 7,92/√(2)

        Areal = (1/2)·|AD|·|BD|·sin(<ADB) + (1/2)·|BC|·|CD|


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. marts 2010 af Kemosh (Slettet)

er den overhovedet rigtig?

Vedhæftet fil:Ekstra lort.ggb.png

Svar #12
11. marts 2010 af kalle09 (Slettet)

jeg tror jeg har fundet ud af det nu.. mange tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.