Matematik

To ligninger med to ubekendte. Hjælp!!

11. marts 2010 af Tinaa09 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej .

Jeg har en opgave for, som jeg ikke kan lave.

Man skal som overskriften hedder, finde to ligninger med to ubekendte.

Ligningen hedder:

y + 0,5 x = 4

og

0,5 x - 4 = y

Så med de to ligninger, skal jeg finde x-værdien og y-værdien.

Håber i kan hjælpe og prøve at forklare det på en forståelig måde :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2010 af Isomorphician

Du kan tage udtrykket for y fra den anden ligning og indsætte i den første så du får:

(0,5x - 4) + 0,5x = 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Skriv ligningerne som

y +x/2 = 4  og

y - x/2 = -4

Læg ligningerne sammen; så får du

2y = 0, eller y = 0 , og sæt så y = 0 ind i den ene ligning, til

x/2 = 4, eller x = 8. Løsningen er altså

x = 8 og y = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2010 af Millermand (Slettet)

Du kan også tegne de to ligninger ind i et koordinatsystem, hvis det er nemmere for dig, at forstå på denne måde.

Det er jo således to lineære funktioner med forskrifterne:  y = -0,5x+4 og y = 0,5x-4

Der hvor linjerne skærer hinanden har du din løsning, som før nævnt, er x = 8 og y = 0


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte. Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.