Fysik

Archimedes lov?

11. marts 2010 af dudiis (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej Alle.

jeg er i gang med at skrive en rapport om Archimedes lov. 

Der er gået lidt kludder i mine beregninger, eller de giver ihvertfald et resultat som er fuldstændig langt ude. Hvordan finder jeg densiteten af vand ud fra kordinatsystemet (v*g,Fop)

Se evt. nederst i vedhæftede dokument.

på forhånd tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2010 af jnl123

kan der være fejl i Fop-værdierne? Fop / (Vg) skulle gerne give densiteten men med Fop og Vg værdierne fra tabellen giver de kun et sted mellem 70 og 150


Svar #2
12. marts 2010 af dudiis (Slettet)

 hmm, altså Fop værdierne er jo beregnet via F1-F2, som er målt på et newton meter, det giver nogle ret små værdier, som det ses i skemaet. Synes bare ikke der er nogle af de beregninger i skemaet, der giver mening :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 - Har du overvejet, at de målte opdrifter er 1000 gange mindre end de værdier, du har plottet ind. Regressionslinien bliver snarere

f(x) = 87,75 x + 0,0006 , altså

Fop = 87,75 V g

Det er stadig ca en faktor 10 galt. Det ser ud til at være et meget let lod, med en masse på ca 7g, bestemt ud fra den målte tyngde, før loddet sænkes i vandet. Passer det? Loddets volumen måles til 9 ml = 9 cm3 , dvs loddets massefylde er ca 0,78 g/cm3 = 780 kg/m3 , altså lettere end vand. Der er et eller andet galt her.
 


Svar #4
14. marts 2010 af dudiis (Slettet)

 hmm ja du har helt ret!

tusind tak for hjælpen, der er vidst smuttet et 0 hist og her, det går op nu, hvis loddet vejer 70g, for 7g er vidst liiige i underkanten.

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Archimedes lov?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.