Matematik

Hjælp Matematik

12. marts 2010 af blomstt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået et mdt eksamens spørgsmål, hvor det er jeg skal lave et oplæg for klassen, ligesom en øvelse til eksamen. Jeg har fået spørgsmålet, der lyder:

Vækstmodeller.
Redegør for lineær funktioners egenskaber. Forklar din lineær vækstmodel. Gør rede for ligningen for tangenten til en defferentiabel funktion.

Ik fordi jeg vil have nogen skal lave den for mig, men bare lige hjælpe mig igang, ved ikke hvordan jeg skal begynde osv. Tak på forhånd (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2010 af mathon

                              f(t) = y = a·t + b

væksthastigheden
                              dy/dt = f '(t) = a   er konstant uanset tidspunktet

..................

beskriv tangenten som grænseværdien for sekanten
når x → xo.

                 limes (f(xo+Δx) - f(xo))/Δx = f '(xo)      Δx = x-xo
                 Δx→0

hvoraf

                f(xo+Δx) - f(xo) = f '(xo)·Δx
                y - yo = a(x-xo)                        når f '(xo) = a
                y = ax + (yo-axo)
                y = ax + b                                når yo-a·xo = b
 


Svar #2
12. marts 2010 af blomstt (Slettet)

Tak for det. (: ikk for at være besværlig, men hvordan formulere man det med ord ? det er jeg lidt dårlig til nemlig..


Skriv et svar til: Hjælp Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.