Matematik

trapez

12. marts 2010 af clausjens (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej der nogen der ville mig

jeg ved ikke hvordan man beregner areal ud af en trapez

nogen


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2010 af bemil (Slettet)

Du kan jo altid opdele den i en firkant og 2 trekanter. Så er det nemt

Mvh Emil


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2010 af PeterValberg

Trapez'en har to parallelle sider a og b (modstående) og en højde h (den vinkelrette afstand mellem siderne a og b)

Arealet kan beregnes som:      A = ½·h·(a + b)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1 - Et trapez er allerede en firkant; måske du mener et rektangel og to trekanter?

Trapezet udmærker sig blandt andre firkanter ved at to af dets sider er parallelle. Kald den vinkelrette afstand mellem de to parallelle sider for h, og kald længderne af de to parallelle sider for a og b. Trapezets areal er da

A = h (a+b)/2


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. marts 2010 af kimor (Slettet)

A = 1/2 * (a+c) * h

^^ Hvor a og c er parallelle sider, mens h er højden


Svar #5
12. marts 2010 af clausjens (Slettet)

tak allesammen


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. marts 2010 af bemil (Slettet)

Kære Andersen

Jeg er ikke helt klar over hvordan du tror et rektangel ser ud, men jeg kan forsikre dig om at det har 4 sider. Hverken færre eller flere. Det undrer mig egentlig lidt at du ikke ved det, når du nu kan formlen for arealet af trapezen.


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 - Kære bemil

Du forstod åbenbart slet ikke hvad jeg skrev. Du foreslog at dele trapezet op i en firkant og to trekanter, og jeg gjorde blot opmærksom på, at et trapez allerede er en firkant, og at dit forslag ikke var særlig præcist formuleret.


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. marts 2010 af bemil (Slettet)

Meningen med mit indlæg var bestemt heller ikke at være præcist. Menigen var derimod at komme med et hint, så buheiri kunne løse opgaven. Jeg ved at det er det jeg selv leder efter, når jeg stiller spørgsmål herinde.

De fleste spørgsmål er der et tydeligt svar på. Eks. en formel i matematik eller en oversættelse i sprog.

Men jeg mener at det er mere interessant og udviklende at få hints og der igennem se om man kan løse opgaven. Det kunne eksempelvis være en fremgangsmåde i matematik eller en grammatisk redegørelse i et sprogligt fag.

Så jeg er ked af at du misforstod meningen med mit indlæg.


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er helt i orden, bemil. Jeg takker for din forklaring.


Skriv et svar til: trapez

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.