Kemi

Proces/teknik fag A hjælp ang. analyser

14. marts 2010 af jghkilæ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,
Kunne ikke finde teknikfags kategorien så håber det er iorden at spørge her under kemi.

Iøjeblikket er vi igang med endnu et af vores projekter i proces, og min gruppe og jeg har valgt et oplæg, som kort lyder sådan her:
 

Formålet med projektet er at udvinde produkter fra planter eller plantedele.

Vi valgte derfor, at arbejde gulerødder hvor vi ville udvinde beta-caroten og bruge farvestoffet til et produkt.
Der skal desuden opstilles nogle krav til vores produkt, da der også skal gøres rede for de relevante miljømæssige, økonomiske eller produktionsmæssige aspekter i relation til det valgte produkt.

Men vi skal lave en række analyser og vil derfor gerne høre om i kender nogle udover vores valgte?
Vi har indtil videre valgt: spektrofotometri, TLC, Holdbarhed(lys,mørke)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2010 af DrS (Slettet)

Ja, der findes mange metoder, men HTX'ere har nok ringe mulighed for at få lavet disse (ellers må I få fat på nogle virksomhedskontakter):

HPLC = High Performance Liquid Chromatography (kan adskille komplexe stoffer)

MS = Mass Spectroscopy  (giver molekylarmassen af et stof)

NMR = Nuclear Magnetic Resonance (når man kender denne teknik, kan man opklare strukturen af ukendte stoffer)

IR = Infrared Spectroscopy (kan bruges til bestemmelse af funktionelle grupper i stofferne)


Skriv et svar til: Proces/teknik fag A hjælp ang. analyser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.