Matematik

betydning af b og T2??

15. marts 2010 af blondie07 (Slettet)

Hvordan forklarer ma betydningen af b og hvad der sker med x når y fordobles når man har potensfunktionen : f(x)= 0,003859 * x2,08858 ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Du kan prøve at eksperimentere med hvad der sker med x, ved at sætte nogle tal ind.

Hint med hensyn til betydning af b: sæt x=0 og se hvad der sker med funktionen (gør det evt. grafisk).

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2010 af mathon

                y2/y1 = (x2/x1)a

eller

                x2/x1 = (y2/y1)1/a
                Δx/x1 = (y2/y1)1/a  - 1

som aktuelt giver

                Δx/x1 = 21/2,08858  -  1 = 0,393578 = 39,3578%

dvs
       når y fordobles, øges x med 39,4%

...................
anvendt er
                 a/b = c/d ⇔ (a-b)b = (c-d)/d
som specifikt for d = 1
giver
                 a/b = c ⇔ (a-b)b = c - 1


 
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2010 af NejTilSvampe

f(x) = b*(x)a

Z*f(x) = Zb*(x)a = b*(a√Z*x)a

så med andre ord x bliver den "a'nde rod af Z gange større, når y bliver Z-gange så stor."

i dit tilfælde 2,08858√2 = 1,4  -gange så stor.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2010 af mathon

kun hvis a er positiv og hel
gælder

                x1/a = a√(x)

                3,5√(x) har ingen mening
men derimod er
 
                 x1/a for alle reelle værdier af a


Skriv et svar til: betydning af b og T2??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.