Matematik

Opgave m. integralregning

15. marts 2010 af Philosophia (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En parabel er givet ved ligningen y = -2x^2 + 8x - 6

a) Bestem parablens skæringspunkter med førsteaksen.

b) Bestem arealet af det område, der afgrænses af parablen og førsteaksen.

Hvordan gør jeg? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Skæringspunkter med førsteaksen er bestemt ved y=0. Løs derfor y=f(x)=0 med hensyn til x.

A=∫ab f(x) dx angiver arealet.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2010 af mathon

                A = 13(-2x2 + 8x - 6)dx


Skriv et svar til: Opgave m. integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.