Fysik

Halveringstid opgave - hjælp tak

15. marts 2010 af hjæææælp (Slettet)

Halveringstid for er 74 dage.
Nogle iridiumpiller anbringes i kort tid i en blodåre. Det omgivende væv som ønskes bestrålet har massen 0.35 g. Ved bestrålingen skal den absorberede dosis i dette væv være Gy. For hvert beta minus henfald absorberes der i gennemsnit energien 2,4*10-15 i det bestrålede væv. De benyttede iridium-piller indeholder i alt 0.022 mg

b) Bestem, hvor lang tid behandlingen skal vare.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2010 af MN-P (Slettet)

Nogle enhedder ville hjælpe lidt


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2010 af MN-P (Slettet)

m(d)=m(0)*(1-h)d

m(d) er massen efter d dage og h er henfaldet

m(74)=m(0)/2=m(0)*(1-h)74

heraf burde du kunne finde h


Skriv et svar til: Halveringstid opgave - hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.