Matematik

højden hc

15. marts 2010 af knudsen1 (Slettet)

okay, hvordan i alverden finder man højden hc i opgave 5 (faktisk ret pinligt jeg ikke ved det) .. ved godt hvordan AB findes, via pythagoras, men ikke højden?

opgave 5 under dette link:

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Stx/091211_STX_mat_B.ashx


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. marts 2010 af kieslich (Slettet)

Arealet er konstant uanset udregningen:  så   0.5*AB*hc = 0.5*AC*BC    


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten areal findes som 1/2 højde gange grundlinie. For denne trekant kan man både bruge kombinationen hc og AB som højde-grundlinie, og de to kateter BC og AC som højde-grundlinie. Derfor har vi

hc |AB| = |BC| |AC| , og her kendes |AB|, |BC| og |AC, så hc kan findes til

hc = |BC| |AC| / |AB| = 6•8/10 = 4,8


Svar #3
15. marts 2010 af knudsen1 (Slettet)

hmm det forstår jeg ikke helt ..  havde aldrig vidst at jeg skulle sige 6*8/10, medmindre der er en formel der siger dette?

kan man ikke udlede det udfra formlen: 0,5 * hc * AB, og på en eller anden måde isolere hc?? men der er bare intet lighedstegn, så det bliver nok lidt svært at isolere noget


Brugbart svar (2)

Svar #4
15. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 Vi opstillede to forskellige måder at finde trekantens areal T på og satte dem lig med hinanden for finde den eneste ubekendte i de to udtryk. Altså

T = 1/2 hc |AB| = 1/2 |BC| |AC| , hvoraf udtrykket for hc findes.


Brugbart svar (2)

Svar #5
15. marts 2010 af NejTilSvampe

som #1 skrev  A = 0,5*AB*hc = 0,5*AC*BC  du har alle oplysninger bortset fra hc, så det burde være en smal sag at isolere hc. 


Svar #6
15. marts 2010 af knudsen1 (Slettet)

forstår det nu, tak :D


Skriv et svar til: højden hc

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.