Matematik

Rødder og toppunkt.

16. marts 2010 af archenemy (Slettet) - Niveau: B-niveau

f (x) = 2x^2 +8x + 6


Bestem rødder og toppunkt til grafen for f.
Faktorisér f(x).

Hvordan finder jeg rødder og toppunkt til grafen for f?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Du kan bruge toppunktsformlen til at finde toppunktet, eller kan du differentiere funktionen og finde nulpunkter for den afledede,

Roden/rødderne findes ved at løse f(x)=0.

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2010 af mathon

 a = 2
 b = 8
 c = 6

d = b2 - 4ac

   for d≥=0:   
     ax2 + bx + c = 0

     x = (-b ± √(d))/(2a)

     T = (-b/(2a); c - a·(-b/(2a))2)


Svar #3
16. marts 2010 af archenemy (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!

Ved i hvordan man faktorisere og hvad det overhovedet vil sige?


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Her skulle du kunne  læse lidt om det ;-)

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. marts 2010 af mathon

når d>0

            f(x) = ax2 + bx + c = a·(x-rod1)·(x-rod2)

faktorer er "gangestørrelser" i et produkt

et faktoriseret 2.gradspolynomium er skrevet som et produkt


Svar #6
16. marts 2010 af archenemy (Slettet)

rod 1 er -3 og den anden er -1, men hvordan sætter jeg det ind i en formel og jeg ved ikke om resultatet skal give et tal, eller ende ud i en formel!


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Du skal bare sætte dem ind der hvor mathon har skrevet rod1 og rod2. Det bliver en formel for du har både f(x) og x som er ukendte og kan ikke udregne noget tal udfra disse.

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. marts 2010 af mathon

           f(x) = 2x2 + 8x + 6 = 2·(x+3)·(x+1)
          
 


Svar #9
16. marts 2010 af archenemy (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, det er virkelig sødt af jer. Det skal ikke være en hemmelighed at jeg er fuldstændig blank når det kommer til Matematik :D


Skriv et svar til: Rødder og toppunkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.