Fysik

Hastighed? det frie fald

16. marts 2010 af Hottienottie (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle ..

Jeg ville lige spørge om hvordan man regner hastigheden ud i forsøget "det frie fald"? + en forklaring? :D

v=Δh/0,02s eller v=Δh/0,01s


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Du ved at der om placeringen farten, v gælder:

, hvor g er tyngdeaccelerationen og t er tiden. OBS: Dette gælder under forudsætning af at objekt starter i h=0 og med en fart på v=0.

Hvis du skal regne placeringen ud skal du så have fat i:

, hvor h er placeringen/højden.

OBS: begge formlen gælder kun hvis v0=0 og den nederste skal ydermere gælde at s0=0

Karam


Skriv et svar til: Hastighed? det frie fald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.