Matematik

Hvordan finder jeg rentefoden?

16. marts 2010 af jenniskibby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :) - jeg har en matematik-aflevering for og jeg er stuck ved et spørgsmål, som siger:

En kapital på 1500 kr ønskes forøget til 3500 kr. i løbet af 8 terminer - hvad er rentefoden pr. termin?

- Al hjælp er værdsat :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. marts 2010 af mathon

               3500 = 1500·(1+r)8


Svar #2
16. marts 2010 af jenniskibby (Slettet)

ja, det har jeg også skrevet, men jeg aner ikke hvordan jeg skal rotere rundt, så r står alene :(


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. marts 2010 af mathon

            (1+r)8 = (3500/1500) = (7/3)

            1+r = (7/3)1/8

             r = (7/3)1/8  -  1


Svar #4
16. marts 2010 af jenniskibby (Slettet)

årh, mange tak! :D


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg rentefoden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.