Matematik

Matematik?

17. marts 2010 af SaraMarieHellPaulsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Okay jeg er en dør til matematik.

opgaven lyder: antallet af internetbutikker er i de seneste år vokset med 40% om året, og denne udvikling forventes at ville fortsætte. I 2006 var der 7700 internetbutikker.

a) opstil en formel, der beskriver sammenhængen mellem antallet af internetbutikker og antal år efter 2006.

B) I hvilket år forventes antallet af internetbutikker at nå op på 25000?.

Please mega brug for hjlælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Eksponentielt voksende funktion.

f(x)=b * ax, hvor a stigning pr år + 1 og b er f(x) til tiden 0.

Du får da:

f(x)=7700 * (1+0,4)x=7700 * 1,4x

For at løse den sidste opgave skal du løse

f(x)=25000

Karam


Svar #2
17. marts 2010 af SaraMarieHellPaulsen (Slettet)

Mange tak:D


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Selv tak Sara. Prøv næste gang at se om du kan huske at kalde din overskrift noget lidt mere sigende. God dag.

Karam


Svar #4
17. marts 2010 af SaraMarieHellPaulsen (Slettet)

Jeg e stadig lidt forvirret. hvordan finder jeg frem til hvad x er i opgave b?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Du kan taste ind på CAS.

Altså

solve(25000=7700 * 1.4^x,x) og så får du svaret.

Karam


Svar #6
17. marts 2010 af SaraMarieHellPaulsen (Slettet)

jeg her ikke den helt smarteste lomme regner, den jeg har kan ikke solve, er der noget jeg kan gøre i stedet for det?


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Du kan løse den. Altså løse ligningen.

med hensyn til x.

Karam


Svar #8
17. marts 2010 af SaraMarieHellPaulsen (Slettet)

Mange tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Matematik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.