Matematik

Ligning for tangenten til grafen

17. marts 2010 af jansørensen (Slettet)

En funktion f er bestemt ved

f(x) = x^4 + 5x

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i røringspunktet (1 , f(1))

En der vil hjælpe ?

det med tangenter er bare svært ...


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2010 af mathon

   f '(x) =  4x3 + 5

   f '(1) = 4·13 + 5

tangentligning:
                        y = f '(1)·(x-1) + f(1)


Svar #2
17. marts 2010 af jansørensen (Slettet)

Jeg skal lige være sikker på hvordan du har indsat i tangentligningen .

Hvordan vil den (tangentligningen) se ud hvis berøringspunkter var (2 , f(1)) ? (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2010 af mathon

det er ikke muligt

      det bliver i (2,f(2))


Svar #4
17. marts 2010 af jansørensen (Slettet)

Men tak for den super  hjælp - det fanme great (:


Brugbart svar (2)

Svar #5
17. marts 2010 af mathon

tangentligning:
                         y = f '(2)·(x-2) + f(2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2010 af chael (Slettet)

Hvorfor er det at du differentiere det først, og hvordan kan du vide at tangentligningen er det.?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2010 af mathon

#6
            "Hvorfor er det at du differentiere det først"
                                                   det er den matematiske arbejdsgang

            "...hvordan kan du vide, at tangentligningen er sådan?"

                                                   den generelle tangentligning også kaldt punkt-hældningsformlen:

                                                   y - f(xo) = f '(xo)·(x-xo)

                                                   y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)

                                                 


Skriv et svar til: Ligning for tangenten til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.