Matematik

integral .. cos, sin, tan, aaah?? :o

17. marts 2010 af dobbus (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan integrerer man:

cos(2x)dx ?

sin(2x+1)dx?

og (1+(tanx)∧2)dx?

kan slet ik finde ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2010 af NejTilSvampe

Prøv at differentier dem først og se om du ser et mønster. Og så vil jeg godt forære dig resultatet til den sidste, for hvis man ikke ved det er den svær at gætte, men det er bare tan(x).  Hvis du ikke tror mig, så differentier tan(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2010 af mathon

                   ∫cos(2x)dx

             u = 2x og dermed dx = (1/2)du

                   ∫cos(2x)dx = (1/2)·∫cos(u)du = (1/2)sin(u) + k = (1/2)·sin(2x) + k

.............................

                   ∫sin(2x+1)dx

             u = 2x+1 og dermed dx = (1/2)du

                   ∫sin(2x+1)dx = (1/2)·∫sin(u)du = (1/2)(-cos(u)) + k = -(1/2)·cos(2x+1) + k

.............................

                   ∫(1+tan2(x))dx = ∫ tan'(x)dx = ∫(d(tan(x))/dx)·dx =  ∫(d(tan(x)) = tan(x) + k

            


Skriv et svar til: integral .. cos, sin, tan, aaah?? :o

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.