Matematik

Tangenten t. f vinkelret på l

18. marts 2010 af jansørensen (Slettet)

En funktion f er bestemt ved f(x) = x^2 - 2x - 1 .

Besten x0 således at tangenten til grafen for f i punktet P( x0  , f(xx)) er vinkelret på linjen med ligningen y = 5x + 1 .7

Jeg er helt lost her ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2010 af Isomorphician

Tangenten skal have hældningskoefficienten -(1/5).


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2010 af mathon

   f '(xo) = 2xo - 2 = -(1/5)
               xo - 1 = -(1/10)
               xo = (9/10) = 0,9

..................

produktet af ortogonale linjers hældningskoefficienter er -1

            


Skriv et svar til: Tangenten t. f vinkelret på l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.