Matematik

Ligning: (2x-4)*ln(x-1)=0

19. marts 2010 af Julie11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjææælp!!

Hvordan løser jeg denne ligning?

(2x-4)*ln(x-1)=0

Jeg er indtil videre kommet fremtil: 2x^2-6x=-3

Men det ser helt forkert ud og hvis det er rigtigt, så er jeg gået i stå her.


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. marts 2010 af mathon

brug nulreglen

               2x-4 = 0 ⇔ x = 2

               ln(x-1) = 0 ⇔ x = 2

konklusion :
                    x = 2


Svar #2
19. marts 2010 af Julie11 (Slettet)


Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2010 af mathon

...i den oprindelige ligning


Skriv et svar til: Ligning: (2x-4)*ln(x-1)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.