Matematik

Forstår ikke min lærer. HJÆLP hurtig!

19. marts 2010 af millemuzzen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg har virkelig brug for hjælp, så håber der er nogle der kan.

Jeg forstår ikke et spørgsmål som min lærer har givet mig, jeg skal lave det som en del af et projekt, Og skal sende det i dag så jeg brug for hurtige svar! (jeg er i gang med at kontakte min lærer men det er svært)

Jeg skal forklarer i en video: Skæring af to rette linier i et koordinatsystem (ligninger med to ubekendte)

Hvad skal jeg???

Hilsen Ida


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2010 af Muddiboy (Slettet)

aha, jamen du har nok 2 ligninger med 2 ubekendte, hvor de ubekendte kan bestemmes som en skæring, hvis du tegner en graf der indeholder begge ligninger!

Hvis du skriver hvad dine ligninger er, kan jeg hurtig hjælpe


Svar #2
19. marts 2010 af millemuzzen (Slettet)

Jeg har ikke noget at arbejde ud fra, kun det spørgsmål som jeg skrev.

Jeg skal selv lave en opgave og forklarer hvad jeg gør og hvorfor jeg gør det.

men det er noget med:

1) Hvordan man løser to ligninger med 2 ubekendte grafisk (i et koordinatsystem).
2) Hvordan man løser det algebraisk.
3) Hvordan man løser to ligninger med 2 ubekendte grafisk (i et koordinatsystem) med MAPLE
4 Hvordan man løser det algebraisk I MAPLE

mvh. Ida


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2010 af Muddiboy (Slettet)

hmm lad os sige at vi har disse 2 ligninger:

y=2*x

og x=y^2  <=> y = sqrt(x)

du kan så tegne begge grafer og der vil ud se at skærer hinanden to steder: x1=0, y1=0    og   x2=1/4, y2=1/2

Sådan løser du det grafisk! 

Algebrasik gør man det således:

du isollere enten x eller y i begge ligninger, lad og sige vi isollere x (foroven havde vi for y):

y=2*x <=> x = y/2 

x=y^2 

Så sætter du de 2 ligninger lig med hinanden ( x = x eller y = y)

y/2 = y^2   <=> y=0 og y=1/2     da 0/2=0^2  og 1/2 / (2) = (1/2)^2  Her har vi så kun fundet y værdierne, for at finde x værdierne er det nok at indsætte vores y værdier i en af vores 2 ligninger:

x=y/2 , x=0/2 =0 den ene x værdi  

og x=y/2 , x=1/2/(2) = 1/4

Dette kunne du også få hvis du indsatte dine y værdier ind i den anden ligning: x=y^2

x=y^2 , x=0^2 = 0  

og x=y^2 , x=(1/2)^2 = 1/4

jeg håber at du forstår metoden :)

   


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2010 af peter lind

1) En ligning med 2 ubekendte svarer grafisk til en ret linje. Du afsætter de 2 linjer svarende til de 2 ligninger i et koordinatsystem.. Der hvor de skærer hinanden er løsningen.

2) Metode 1. I den ene ligning isolerer du den ene ubekendte (eller hvad der er det samme: løser med hensyn til den ene ubekendte) og sætter ind i den anden. Resultatet vil være en ligning med en ubekendt.

metode 2. Gang de to ligninger med et tal så koefficienterne til den ene ubekendte i den ene ligning er den samme som i den anden. Træk de 2 ligninger fra hinanden og du har en ligning med en ubekendt.


Svar #5
19. marts 2010 af millemuzzen (Slettet)

Tunsind tak for svarene!

God hjælp/råd!

Jeg kigger på det og prøver at lave det :)


Skriv et svar til: Forstår ikke min lærer. HJÆLP hurtig!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.