Matematik

kuglens ligning i rummet.

19. marts 2010 af sssl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave, som jeg ikke rigtig kan regne ud..

Den lyder således:

I et koordinatsystem i rummet har en kugle centrum i C(0,0,5), og punktet P(2,-2,7) ligger på kuglen.

jeg skal bestemme en ligning for kuglen..

jeg ville bruge formlen:

(x-x0)^2+(y-y0)^2+(z-z0)^2 = r^2

og indsætte kuglens centrum i x0, y0 og z0.
(x-0)^2 + (y-0)^2+(z-5)^2 = 0

Skal jeg så indsætte punktet P, i x,y,z?

Er der ikke nogen der kan hjælpe mig?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal først finde kuglens radius r. Da du kender kuglens centrum C og et punkt P på kuglen, er kuglens radius lig med afstanden fra C til P. Derefter er din fremgangsmåde korrekt.


Svar #2
19. marts 2010 af sssl (Slettet)

Tusind tak :D

men hvad skal jeg så gøre efter?

Skal jeg kun indsætte kuglens centrum, som vist øverst..

(x-0)^2 + (y-0)^2+(z-5)^2 = 0 ?

og omskrive det ?


Svar #3
19. marts 2010 af sssl (Slettet)

når jeg ganger paranteserne ud, får jeg:

x^2 + y^2 + z^2 + 10x + 3 = 0

er det rigtigt ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts 2010 af MN-P (Slettet)

Du skal finde r, som er afstanden mellem de to opgivne punkter C(0,0,5) og P(2,-2,7)

r2=(2-0)2+(-2-0)2+(7-5)2=12

(x-0)^2 + (y-0)^2+(z-5)^2 = 12


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2010 af mathon

#3
     som i din udgave af cirkelligningen

giver
          (x-0)2+ (y-0)2+(z-5)2 = 12

          x2 + y2 + z2 - 10z + 25 = 12

          x2 + y2 + z2 - 10z + 13 = 0     hvor der måske bare er en tastfejl (manglende foranstillet ciffer "1")


Svar #6
21. marts 2010 af sssl (Slettet)

hvorfor er radius 12 ?

jeg får min radius til 3 ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Radius er afstanden fra C til P . C er kuglens centrum, og P er et punkt på kuglen. Radius blev regnet ud for dig i #4.


Svar #8
21. marts 2010 af sssl (Slettet)

jeg har selv siddet og regnet radius ud, og jeg fik det til 3..


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er kvadratet på radius, der er 12:

r2 = 12

Beregn afstanden mellem centrum C(0, 0, 5) og punktet P(2, -2, 7) . Denne afstand er kuglens radius:

r2 = (2-0)2 + (-2-0)2 + (7-5)2 = 22 + 22 + 22 = 4 + 4 + 4 = 12 , så radius selv bliver

r = √12 = 2√3 = 3,464


Svar #10
21. marts 2010 af sssl (Slettet)

ej det jo rigtigt.

HAHAHAHAHAHA

hvor i sjove HAHAHAHHAA ,

mener hvor i gode

men tak for det :D :D


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. marts 2010 af wos12 (Slettet)

jeg tror jeg kender dig hahahahhaahah  . ej okay margrethe . slap af min gode ven :) vises imorgen. glædelig godnat hahahahah


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. marts 2010 af wos12 (Slettet)

men har du lavet religion lektierne  margrethe? jeg kan ikke finde mine papirer :P jeg elsker dig stadig smukke :) du ved hvem du er jo ... no problem


Svar #13
22. marts 2010 af sssl (Slettet)

ej ka du heller ikke finde dine papirer ?

din underlige.. ahahhahahahaha

jeg ved sku godt hvem jeg selv er HAHAHAHAH faker.


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. marts 2010 af wos12 (Slettet)

ej mon ikke det er dig der er den  værste faker i hele verden ?

eller lad os sige joker? din joker-faker HAHAHAHAHAHA FLÆKKER SKATTER .

Jeg vil lige minde dig om, at du ikke er logget på facebook eller MSN.  MEN STUDIEPORTALEN . DET SIGER SIG SELV ING? HAHAHAHHA . EJ OKAY JEG DRILLER . NU SKAL DU IKKE GRÆDE . jeg vil altid elske dig margrete .hahahahahhahahahahah


Svar #15
22. marts 2010 af sssl (Slettet)

HAHAHAHAH ej ja..

vil heller sidde i studieportalen end på fb HVOR JEG DOG BLEVET NØRDET.

AHHAHA

MEN SOM OM DU ER BEDRE DIN NAR.

HVAD GØR DU IKKE SELV HVA ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hey, get a room, you two ... LOL


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. marts 2010 af wos12 (Slettet)

HAHAHAHAHHAHAHAHA NU TALER VI LIIIIIIIIIIIIIIIIIIGE PÆNT ING MARGRETE?

JA, VEL AT BEMÆRKE ER DU BLEVET EN NØRD , JEG HAR I DET MINDSTE IKKE FACEBOOK . HVA ?? DER KAN DU SE? HAHHAHAHAHAHAHHA HAR ALDRIG FLÆKKET SÅ MEGET . ELLER JO DET HAR JEG FAKTISK :) HVORFOR LYVER JEG ? HAHAHAHAH . VI BEGGE TO ER FAKERS OG JOKERS HAHAHAHAH . MEN MARGRETE JG SMUTTER NU . HAR IKKE TID TIL DIG LÆNGERE. VI SES I SKOLE IMORGEN HEJ HEJ :)


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. marts 2010 af wos12 (Slettet)

okay Andersen , vi joked den bare af :) men hvor du sød, nu hvor  du gider hjælpe margrete :) men vi må hellere få os et liv . så jeg smutter nu hej hej med jer :) godnat


Svar #19
23. marts 2010 af sssl (Slettet)

det jo det.

du har ikke facebook, du jo en outsider.. AHAHAHHHHAHAHA ;)

alle har facebook outsideeeeeeeeeeeeeeer :D selv min mama har :D :D

skjult facebook. jeg bustede hende :P !!!!

stakkels dig .. smut du over for at sove. du sikkert vågen nu, fordi du skal i skole.

men nææh nej. jeg sover lige nu ! HAHHAHAHAHAHAHAHHA.

jeg drømmer rigtig goooooooooooooodt. tror jeg går i søvne lige nu :D

men hej hej, skal sove videre..


Brugbart svar (0)

Svar #20
23. marts 2010 af wos12 (Slettet)

du er bare så meget til grin dig :D 

er man en outsider, bare fordi man ikke har en grim fb?´HAHAHAHAHAHHAHAHA .  og du sover slet ikke, du sidder lige ved siden af mig, og vi har religion . busted hva? HAHAHAHAHA . du er helt blæst min kære ven :) så tag dig sammen :D .  og jeg synes snart vi skal give en ende på det her, for du skal ikke tro det er fb hahahahah


Skriv et svar til: kuglens ligning i rummet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.