Matematik

Brug af det dobbelte produkt

20. marts 2010 af hhansen79 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg har en forestående terminsprøve i matematik, og er kommet i tvivl om det dobbelte produkt.

Hvornår er det man gør brug af det dobbelte produkt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2010 af mathon

      (a ± b)2 = a2 + b2 ± 2ab      hvor sidste led er det dobbelte produkt

      alle steder med kvadratkomplettering bruges det dobbelte produkt

f. eks.
ved omskrivning af cirkelligningen:

                       x2 + y2 + 2dx + 2ey + f = 0     d2 + e2 - f ≥ 0

                       (x+d)2 - d2 + (y+e)2 - e2 = -f

                       (x+d)2 + (y+e)2  = d2 + e2 - f

                       (x+d)2 + (y+e)2 = √(d2 + e2 - f)2


Skriv et svar til: Brug af det dobbelte produkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.