Matematik

angiv f'(x) hurtigt

20. marts 2010 af missunknow (Slettet)

hej. er der ikke nogen som hurtig kan lave denne opgave så jeg kan finde metoden og lave alle de andre opgaver?

f(x) = 3 * sinx - ½ * cosx


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2010 af NejTilSvampe

Du bruger de her regler:

(f(x) + g(x)) ' = f'(x) + g'(x)

sin(x) ' = cos(x)  og   cos(x) ' = -sin(x)

( k*f(x) )' = k*f'(x)

så du får :

3cos(x) - (-½sin(x)) = 3cos(x) + ½sin(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2010 af 4real (Slettet)

Vi anvender på funktionen regnereglerne for differentiation. Da

d/dx (f+g)(x) = df/dx (x) + dg/dx (x), x∈R hvis f,g differentiable,

d/dx sin x = cos x, x ∈R,

d/dx cos x = - sin x, x ∈R,

og

d/dx a f(x) = a f ' (x), a,x ∈R, a en fast parameter

har vi således at

df/dx (x) = 3 cos x + 1/2 sin x.


Svar #3
20. marts 2010 af missunknow (Slettet)

mange tak.. det hjælp en del til mange af mine opgaver.. men jeg har nogle opgaver som jeg ikke kan finde ud af.. vil du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kan jo formulere dine opgaver her sammen med dine løsningsudkast, så er der nok nogen, der vil hjælpe dig på vej, hvor du er gået i stå.


Svar #5
20. marts 2010 af missunknow (Slettet)

f(x) = sinx - 4 cosx
 

g(x) = sinx     ,     g'(x) = cosx
 

h(x) = -4cosx     ,     h'(x)= ±4sinx
 

f'(x) = cosx ± 4sinx

jeg ved ikke om det skal være + eller -


 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2010 af NejTilSvampe

(cos(x)) ' = -sin(x)


Skriv et svar til: angiv f'(x) hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.