Matematik

Beregn på bunden af en æske.

21. marts 2010 af Raman93 (Slettet)

 Bunden på en æske har disse mål: 20 cm lang og 5 i radius.

a. Hvad er arealet af bunden?

b. Hvor høj skal æsken være for at kunne rumme ca. 1000 cm3?

Det var så det. Tak på forhånd. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

med 20 cm lang mener du så omkredsen, brug at den er 2*π*r og arbejd så selv med resten


Svar #2
21. marts 2010 af Raman93 (Slettet)

Der er bare en streg over æske bunden, og der står 20 cm, så. Og kan du ikke komme med svaret? Har brugt to timer nu, men intet. Skriv gerne mellemregninger. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

1) Arealet af bunden = π*(5cm)2 = 25π cm2, 2) Volumen (V) = π*r2h = 1000 cm3 <=> h = (1000 cm3)/(π*25 cm2


Svar #4
21. marts 2010 af Raman93 (Slettet)

 Ømh, går altså kun i 6. :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

forstå jeg ikke, din alder er 31 ikke?


Svar #6
21. marts 2010 af Raman93 (Slettet)

Nej, jeg er 12 år. Men din udregning er ikke noget man laver i 6 klasse, det nægter jeg at tro. Forresten, hvad er π?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 - Hvorfor skriver du så i din profil, at du er 31 år gammel?

Måske du skulle starte med at beskrive formen af æsken. Du skriver at bunden er 20 cm lang og 5 i radius. Når man nævner ordet "radius", tænker man uvilkårligt på en cirkel. Men mener du i virkeligheden, at bunden har form af et rektangel med længde 20 cm og bredde 5 cm? I så fald er bundens areal jo længde gange bredde.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

han er 31, der er ingen i 6. klasse, der bruger vendingen "det nægter jeg at tro"


Svar #9
21. marts 2010 af Raman93 (Slettet)

Hvorfor skulle jeg lyve om min alder? Jeg er aldrig herinde, kun en sjældent gang, vidste engang at jeg havde skrevet, at jeg var 31. Hvad er der galt med vendingen: "det nægter jeg at tro." Sålænge det er sandt, så kan den sagtens bruges, ikke sandt?

Bunden af en æske er - så vidt jeg er orienteret - et kvadret. Så ja, det var længde gange bredde. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

OK, nu er æskens bund pludselig kvadratisk? Da du er bedre orienteret end os, så fortæl os nu hvad i den oprindelige beskrivelse

"Bunden på en æske har disse mål: 20 cm lang og 5 i radius"

der har med æskens bund at gøre.


Svar #11
21. marts 2010 af Raman93 (Slettet)

Der er en tegning i min bog, hvor der er et billede af en figur, som har en radius og en længde, der er 5(r) og 20 lang, altså over æsken er der en streg(kun over længden), hvor der står 20 cm.


Skriv et svar til: Beregn på bunden af en æske.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.