Matematik

udvikling af antal individer

21. marts 2010 af xerox (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

 er der nogen der er søde at hjælpe mig

N(t) = antal individer i populationen til tiden t(målt i døgn) den hastighed hvormed N(t) vokser til tiden t er proportional med produktet af antallet af individer til tiden t og forskellen mellem 106 og antallet af individer til tiden t

det opyses at N(0)=2.0*105

bestem det tidspunkt hvor væksthastigheden er størst


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af peter lind

Er proportionalitetsfaktoren ikke opgivet ? Oplysningen giver væksthastigheden dN/dt = k*N(t)(106-N(t)). Er det ikke hvornår N(t), der spørges om?. Når væksthastigheden er størst den afledede af væksthastigheden 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2010 af PeterValberg

Den logistiske vækst, som differentialligningen herover er hastigheden på, kan udtrykkes på formen:

hvor M er den såkaldte "bæreevne" for populationen, - den øverste grænse for populationens vækst (som populationen aldrig vil nå, - altså en asymptote til grafen for y - populationens vækst.

Væksthastigheden ar størst på det tidspunkt hvor eller som der så rigtigt er angivet herover, når

Men der mangler oplysninger om proportionalitetskonstanten

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2010 af mathon

"eller som der så rigtigt er angivet herover, når"

               y " = 0


Skriv et svar til: udvikling af antal individer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.