Matematik

Rente

22. marts 2010 af Hurricane10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa nogle kloge hoveder som kan hjælpe mig med denne opgave:

En bank har årlig pålydende rente på 10%
Banken har månedlig rentetilskrivning.
Hvilken effektiv årlig rente svarer det til?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Det svarer til 10½ procent effektiv rente, nemlig ((1+10/1200)12-1)*100


Svar #2
22. marts 2010 af Hurricane10 (Slettet)

Kan du forklar det ? :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2010 af mathon

         pmd = pår/12 = 10/12 =

         rmd = pmd/100 = 10/1200

         (1+rår) = (1+10/1200)12 = 1,10471         

hvoraf
         rår = 1,10471 - 1 = 0,10471 = 10,471% ≈ 10,5%


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.