Matematik

arealet af området M

22. marts 2010 af sssl (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har en opgave, uden hjælpemidler, som jeg ikke kan løse.

der er givet to funktioner, f og g.

f(x)=-4^2 + 20x

g(x)= 8x

jeg skal bestemme arealet for området M, der er funktionen f. f(x) = -4x^2 + 20x

jeg ved, jeg skal bruge noget med integraler. men ellers kan jeg ikke lige komme i tanke om noget.

Jeg håber nogen kan hjælpe mig hurtigst som muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvor kommer g(x) ind i billedet?


Svar #2
22. marts 2010 af sssl (Slettet)

det er fordi jeg skulle bestemme førstekoordinaten til hvert af skæringspunkterne mellem f og g..

og det fik jeg til, 1.33

også skulle jeg finde arealet for området f, men det kan jeg ikke finde ud af.

det ville være rart, hvis nogen kunne hjælpe, fordi skal aflevere den imorgen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der er 2 skæringspunkter mellem de to grafer for f og g. Du finder x-koordinaterne til dem ved at løse ligningen

f(x) = g(x) , dvs

-4x2 + 20x = 8x , dvs

4x2 - 12x = 0 ,

4x(x-3) = 0 . Brug nulreglen til at finde: x = 0 eller x = 3 .

Hvordan er området M defineret? Er det området mellem graferne for de to funktioner? Prøv at beskrive opgaven mere præcist


Svar #4
22. marts 2010 af sssl (Slettet)

det var ikke -4x^2,

men det var -4^2


Svar #5
22. marts 2010 af sssl (Slettet)

ja, det er området for f, hvor f er markeret og der er skrevet  M i den, så man ved, at det er det område man skal finde arealet for. ellers kan jegikke beskrive det mere præcist.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - Sidst i #0 skrev du f(x) = -4x2 + 20x, så jeg gik ud fra det.

Ok, så du mener altså f(x) = -42 + 20x .

Men vi kan jo altså ikke se her, hvordan din punktmængde M er defineret. Måske du kan fortælle, hvor på x-aksen M's grænser er? Grafen for f(x) skærer x-aksen i punktet (0,8 ; 0).


Svar #7
23. marts 2010 af sssl (Slettet)

Når okay.

jeg har ikke tid til det, skal aflevere den idag, men ellers tak :)


Skriv et svar til: arealet af området M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.