Fysik

Integralregning - Fysik (B)

23. marts 2010 af Nicolai1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet opgaven "Antag at bilen fortsætter med 190 km/h. Efter hvor lang tid har bilen tilbagelagt 10 km?"
 

t2=10000m/4,91m/s2 = sqrt(2036,66)=45,13 sek.
 

45,13 sek. på 10 km. lyder umiddelbart urealistisk - hvor er det gået galt? (har taget udgangspunkt i galeleis faldlov med integralregning som hovedemne, 9,82 m/s2*½*t2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2010 af peter lind

Hvis der ikke er mangler i din opgavebeskrivelse har det intet med faldloven at gøre. Du skal se på et legeme i jævn bevægelse., her med hastigheden 190 km/timen


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ifølge opgaven kører bilen med konstant hastighed? Men måske er der mere til opgaven, end du har beskrevet. Men 10 km er 1/19 af 190 km, så med den konstante fart er det 1/19 time = 3 min 9,47 sek.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2010 af mathon

"Antag at bilen fortsætter med 190 km/h" betyder uaccelereret

     t = (10 km)/(190 km/h) = 0,052632 h = 3 min 9,5 sek


Skriv et svar til: Integralregning - Fysik (B)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.