Matematik

Kugle..

24. marts 2010 af 1g (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej..

Lampeskærmen er en del af en kugle med diameter 135 cm. Den lodrette afstand fra kuglens top til den plan der afgrænser lampeskærmen forneden, er 22 cm. 

a) Bestem kuglens ligning i et koordinatsystem hvor kuglens centrum ligger på z-aksen, og hvor den plan der afgrænser lampeskærmen forneden er xy-planen.

Mit bud er følgende, hvor x0=0, y0=0 og z0= - 45,5   (idet at (135/2) - 22 = - 45,5)
Dermed:

(x-0)2 + (y-0)2 + (z-(-45,5))2 = 67,52    <=>

x2 + y2 + (z+45,5)2 = 67,52

b) Bestem en ligning for den cirkel i xy-planen der er lampens underkant.

Mit bud:

x2 + y2 + 45,52 = 67,52      (idet at z0 = 0 ved xy-planen)

Er mine bud rigtige??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af truemax1 (Slettet)

wtf. jeg forstod ingen ting af det pladder. du er nød til at formulere spørgsmålet tydligere. tak


Svar #2
24. marts 2010 af 1g (Slettet)

Tydeligere? Kan det passe du er 14 år??
Fordi så tror jeg heller ikke du har en jordisk chance for at forstå rumgeometri..


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2010 af truemax1 (Slettet)

godt nok er jeg 14. men jeg er ret lærenem og vil gerne forstår det der. desuden er min IQ 133.

kender du nogle steder jeg kan læse om rumgeometri.....

jeg vil gerne lære det og så se om jeg kan hjælpe dig....;D


Skriv et svar til: Kugle..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.