Dansk

Dansk... Rigtigt ? Please,, Nemt

24. marts 2010 af Manjajensen (Slettet)

Sæt punktum, og ret til stort begyndelsesbogstav.
Marker grundled/subjekt (x) og udsagnsled/verbal (o).

Lumbyes far var ved militæret, og da Hans Christian blev født, boede familien i København i 1816 fik hans far besked på at flytte til Randers med sit kompagni på sejlturen over Storebælt blev den lille
drengs ører hårdt angrebet af frost, og han blev alvorligt syg i lang tid som ældre mand mistede han
helt hørelsen på grund af ørelidelsen fra dengang

Min rettelse :

Lumbyes far var ved militæret, og da Hans Christian blev født, boede familien i København. I 1816 fik hans far besked på at flytte til Randers med sit kompagni. Påsejlturen over Storebælt blev den lille
drengs ører hårdt angrebet af frost, og han blev alvorligt syg i lang tid. Som ældre mand mistede han
helt hørelsen på grund af ørelidelsen fra dengang. 

var= o   Lumbyes far= x    blev født = o   Hans Christian = x      boede = o    familien = x    fik = o  hans far = x  

blev angrebet = o  dan lille drengs = x    blev = o  han = x    mistede = o   han = x 

Er det rigtigt. Eller mangler der noget ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af Stygotius (Slettet)

 Det er ok.


Svar #2
24. marts 2010 af Manjajensen (Slettet)

Er den helt rigtig. ? ER der slet ikke nogle fejl.

Hvis der er noget jeg mangler eller har lavet forkert så sig lige til :


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2010 af CecilieM (Slettet)

Jeg kan heller ikke se nogen fejl (:


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2010 af Stygotius (Slettet)

 Alt er ok, -måske bortset fra at du har brugt den gammeldags grammatiske kommasætning, som ikke er gældende mere.

Din lærer burde tvinges til at sætte sig ind i det nugældende system og undervise i det.


Svar #5
24. marts 2010 af Manjajensen (Slettet)

okay. Men har jeg sat x og o rigtigt.??


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2010 af Stygotius (Slettet)

 Jaaa, det har du,    -men det egentlig grundled er nok "den lille drengs ører" .med "ører" som kernen i subjektet


Svar #7
24. marts 2010 af Manjajensen (Slettet)

Så ører skal med ?? 100% sikker ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. marts 2010 af ggf (Slettet)

#7

Stol nu på hvad manden siger, det er rigtigt. Han tager sjældent fejl :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. marts 2010 af Stygotius (Slettet)

 Læs # 6 igen. Det er ikke engang løgn.

Hvad var det der blev angrebet af frost ?  ......det var vel ikke den  lille dreng, men ørerne.

"Den lille drengs" beskriver jo bare hvad det var for nogle ører. Ordene er et såkaldt underled, -et adjektivisk led.


Skriv et svar til: Dansk... Rigtigt ? Please,, Nemt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.