Matematik

Reducering af ligning (lidt avanceret)

24. marts 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

 Hej alle i kloge hoveder :)

Skal finde a i følgende ligning - trinvis. 

Har "solvet'et" den på TI-89 og a skal blive: a = -248,986 or a = 798,986

Men skal vise en trinvis løsning for denne, men kan ikke rigtig huske herfra.

Ligningen lyder:

(550 - a)^2 + (0 - (720 - √{800^2 – (0 -a)^2 }))^2 = 800^2

Håber i vil hjælpe

På forhånd tak!

Kenn.

Ps. Ligningen ser bedre ud på vedhæftede billede.

Vedhæftet fil: ligning studiehjælp.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Din ligning er altså

(550 - a)2 + 7202 + (8002 - a2) -1440√(8002 - a2) = 8002 , altså

5502 -1100a +7202 = 1440√(8002 - a2) , dvs

(5502+7202)2 + 11002a2 - 2200•(5502+7202)a = 14402(8002 - a2) ,

hvilket er en 2.-gradsligning i a

3283600 a2 -1805980000 a - 653227190000 = 0 eller

a2 - 550a - 6532271900/32836 = 0 ,

der har rødderne

a = 798,98596 og a = -248,98596


Skriv et svar til: Reducering af ligning (lidt avanceret)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.