Fysik

beregning af motorkraftens arbejde

25. marts 2010 af jgmajk (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bil med massen 985kg starter fra hvile og ender med at køre hen ad en vandret vej med hastigheden 50 km/h. Antag, at modstanden fra vej og vind er så lille, at vi kan se bort fra den. Beregn motorkraftens arbejde.

Jeg ved at man for at finde motorkraftens arbejde skal finde ændringen i energien. Men hvilke formler skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2010 af kieslich (Slettet)

Bilen kører altså med konstant hastighed, og uden påvirkning af ydre kræfter. Så er Fres = Fmotor = 0N

Arbejdet bliver så A = F *s = 0J


Svar #2
25. marts 2010 af jgmajk (Slettet)

hmm.. mærkeligt.. ifølge bogen er facit 95 kJ


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2010 af mathon

    A = ΔEkin = (1/2)·m·v2 - 0 = (1/2)·(985 kg)·((50/3,6) m·s-1)2 = 95003,9 kg·m2·s-2 = 95003,9 J ≈ 95 kJ

..............

A = F·s = F·s·cos(v) = F·s·cos(0) = F·s som er forskellig fra 0,
                                                                           da F og s har samme retning


Skriv et svar til: beregning af motorkraftens arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.