Matematik

ligning

26. marts 2010 af LuckyFoul (Slettet) - Niveau: A-niveau

bestem centerpunkt Pc og radius r

x2+y2+6x+8y=0

???


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2010 af mathon

      x2 + y2 + 2dx + 2ey + f = 0

     centrum C = (-d,-e) og radius r = √(d2+e2-f)

..................

x2 + y2 + 2·3·x + 2·4·y + 0 = 0


Svar #2
26. marts 2010 af LuckyFoul (Slettet)

hvordan kommer du frem til 2dx+2ey+f


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. marts 2010 af mathon

standardformel
                        x2 + y2 + 2dx + 2ey + f = 0
eller skrevet
                        (x+d)2 + (y+e)2  = √(d2+e2-f)2

                         (x-(-d))2 + (y-(-e))2 = √(d2+e2-f)2

                                 (x-(-3))2 + (y-(-4))2 = √(32+42-0)2

                                 (x-(-3))2 + (y-(-4))2 = 52


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2010 af mathon

rettelse
                   (x-(-3))2 + (y-(-4))2 = (√(5))2


Svar #5
26. marts 2010 af LuckyFoul (Slettet)

 tak tror jeg ??


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.