Matematik

Matematik

27. marts 2010 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg sidder med en opgave jeg ikke kan finde ud af, jeg håber I vil hjælpe mig med opgaven for trin til trin.

Opgaven lyder:

Udviklingen i prisen ( i kr.) på en bestemt PC-taske har siden år 2000 kunnet beskrives
ved funktionen p med forskriften

p(x) = 235 · 1,04x

hvor x angiver antal år efter år 2000.

a) Forklar betydningen af tallene 235 og 1,04.

Håber I vil hjælpe mig med opgaven.
På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

taskens pris i begyndelsen (x=0) er 235 kr., dens pris vokser herefter med 4% hvert år


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2010 af mathon

                                  p(x) = 235 · 1,04x        x er antal år efter år 2000

prisen i år 2000
er                               p(0) = 235 · 1,040 = 235

                                  p(x) = 235 · (1+(4/100))x

hvert af årene
efter 2000
er prisen steget 4/100 = 4%

fremskrivningsfaktoren er 1,04


Svar #3
27. marts 2010 af sanoj122 (Slettet)

#1
og
#2
 

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.