Matematik

En let ligningsreduktion

28. marts 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

Hej igen.

Jeg skal finde b trinvis i denne ligning: 250 = -b·550 / 550^2 ·275^2+b·275

Er ikke lige så skrap på dette område :D

Kunne i være nogle gutter/gutinder at hjælpe?

På forhånd tak!

Kenn.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2010 af NejTilSvampe

Du skal huske parenteser, ellers er det svært at vide hvad du mener. Også selvom at du måske har skrevet det rigtigt, er det stadig rart at have de "unødvendige" parenteser.

Det du har skrevet nu er 250 = (-(550)/((550*275)2) )*b + (275)*b er det korrekt?
 


Svar #2
28. marts 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

 Okay ja selvfølgelig :)

Nej ikke rigtigt..

250 = (-(b*550)/((550)^2))*(275)^2+b*(275)

Se billede.

Du har vidst sat de 275^2 ned i nævneren...

Vedhæftet fil:ligning studiehjælp2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man kan jo også forvirre ved at sætte for mange overflødige parenteser.

Det er bare

250 = -550b•2752/5502 +275b , altså

250 = 275b(1 - 275/550) = 2752b/550 , så

b = 250•550/2752 = 10•22/112 = 20/11


Svar #4
29. marts 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

#3

Halter lidt i hvad der sker i linje 4.

Kunne du være så elskværdig at gi' en lille forklaring :)

Mvh. Kenn.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der skete bare dette, at heg udnyttede at 275•2 = 550:

275b(1 - 275/550) = 275b(550-275)/550 = 275b•275/550 = 2752b/550


Svar #6
30. marts 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

#5

Jeg må være virkelig dum, men forstår ikke følgende:

at    250 = (-550b*275^2) / 550^2 + 275b     bliver til        250 = 275b * (1 - (275/550) )      

og bliver til      250 = 275b * (550-275) / 550

Kan virkelig ikke se hvordan 1'tallet kommer til...

Har regnet lidt selv og kan kun få    (-550b*275^2) / 550^2      til at blive til      -550b/4

Sorry!

Mvh. Kenn.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 - Så må vi jo tage det rigtig langsomt.

Vi starter med

250 = (-550b*2752) / 5502 + 275b,

som er din ligning i #2 med nogle af de overflødige parenteser udeladt. Her af får vi

250 = 275b - 275b•550•275/5502

        = 275b - 275b•275/550

        = 275b - 275b/2

        = 275b(1 - 1/2)

        = 275b/2

Heraf fås så

b = 250•2/275

   = 500/275 = 20•25/(11•25) = 20/11

Dit resultat i #6 er jo heller ikke forkert:

250 = 275b - 550b/4 = 275b - 275b/2 = 275b/2, det samme som her ovenfor.


Svar #8
31. marts 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

 #7

Tusind tak for din store hjælp!

Og tak for din tid! 

Kenn.


Skriv et svar til: En let ligningsreduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.