Matematik

Matematik

29. marts 2010 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg sidder med en opgave jeg ikke kan finde ud, det kunne være godt hvis I hjalp mig med opgaven for trin til trin.

Opgaven lyder:

Mathias og Emma købte en designersofa til
deres stue. Prisen var i alt 29.107 kr. Ved
købet betalte de 20% i udbetaling.
Restbeløbet skulle betales med 18 lige store
månedlige ydelser. Renten var i hele perioden
1% pr. måned.

a) Gør rede for, at den månedlige ydelse var på 1.420,00 kr.

b) Hvor meget skyldte Mathias og Emma umiddelbart efter, at de havde betalt den 9.
ydelse?
 

Håber I vil hjælpe mig med opgaven.
På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2010 af mathon

n'te afdrag
                            an = a1·(1+r)n-1

restgæld på købstidspunktet : kr( 29.107·0,80) = kr 23.285,60

   a)  y = (Ao·r)/(1 - (1+r)-n) = (23.285,60·0,01)/(1-1,01-18) = 1.420,00

   b)   a1 = y - Ao·r = 1.420 - 23.285,60·0,01 = 1.187,15
         restgæld umiddelbart efter 9. ydelse = Ao - a1·((1+r)n - 1)/r =
                                                                     23.285,60 - 1.187,15·(1,019 - 1)/0,01 = 12.163,78

eller
        
23.285,60·1,019 - 1.420,00 ·(1,019 - 1)/0,01 = 12.163,78

......................

der er regnet videre med alle decimaler og først afrundet til sidst


Svar #2
29. marts 2010 af sanoj122 (Slettet)

#1
 

Når det var den formel man skulle bruge, fordi var nemlig i tvivl hvilke formler jeg skulle bruge, men ellers vil jeg gerne takke dig for hjælpen.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.