Kemi

Kemi C problemer!

29. marts 2010 af j0wdet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Sidder med noget kemi opgaver og er lidt på vildspor - har derfor brug for lidt hjælp til hvordan jeg skal tackle det.

Ene opgave lyder:
1)"Der skal fremstilles 100 mL NaOH-opløsning med en formel koncentration på 0,10 mol/L. Opløsningen fremstilles ved at fortynde en NaOH opløsning med en koncentration på 2,0 mol/L.

Beregn hvor mange mL af opløsningen på 2,0 mol/L, der skal afmåles til fremstilling af 100 mL opløsning af 0,10 mol/L.

Anden lyder:

2)"Ved titreringen blev der afmålt 35 mL saltsyre med ukendt koncentration.

Beregn saltsyrens formelle koncentration.

Ved den anden skal man sikkert bruge c= n/V, men jeg har kun volumen opgivet så jeg skal vel finde lille n? Dertil mangler jeg bare en form for masse for at kunne bruge n=m/M eller kunne jeg bruge idealgasligningen, men der mangler jeg vel en form for temperatur..?

Håber i kan sætte mig lidt igang :)


Svar #1
29. marts 2010 af j0wdet (Slettet)

 Håber stadig nogen kan hjælpe, har tænkt lidt over opgave 1 og fundet ud af det nok er sådan her det løses:

Vfør = Vefter*Cefter/Cfør = 5 mL, hvilket vist lyder meget fornuftigt :)

Men ja, kan godt bruge hjælp til opg 2 stadigvæk!! :)

(Skal forresten stå 25 mL i opg 2 i stedet for 35)!!!


Svar #2
30. marts 2010 af j0wdet (Slettet)

 Må da være nogen der kan hjælpe mig ang. den formelle koncentration :)! Skal bare lige bruge et skub, mere fordi jeg har en anden opgave der ligner så vil være rart at få hul på det!


Skriv et svar til: Kemi C problemer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.